Izaberite stranicu

Zogan masaža spada u japansku podmlađujuću masažu lica, koja u prevodu označava „Kreiranje lica“ i ima drevne japanske korene. To je jednostavna tehnika koju svako može naučiti i traje svega 5-6 minuta. Popularizirala je japanska stilistkinja Jokuko Tanaka.

zogan masaža

Vidljivo se smanjuju bore, koža postaje zategnuta, elastična i glatka, formiraju se pravilne konture lica, eliminišu se otoci i naduvenost lica, smanjuju se ili potpuno nestaju podočnjaci , rešava se problem „drugog podbradka“. Tako jak efekat se postiže zbog masiranja određenih „magičnih tačaka lepote“.

  1. Limfna masaža Zogan aktivira izbacivanje toksina, poboljšava ishranu tkiva i oslobađa ih od suvišne tečnosti.
  2. Duboka masaža mišića lica, koja obuhvata tehniku manuelne terapije, opušta mišiće, blagotvorno deluje na kožu i krvne sudove lica, jača i revitalizuje ih, zateže konture lica.
  3. Svakodnevno masiranje lica (5-7 minuta dnevno), omogućava da se značajno „podmladi“ koža lica, eliminišu sitne i značajno smanje duboke bore.
  4. Rešava otok, naduvenost, podočnjake i podbradak.

Koje ulje se koristi za zogan masažu?

Obavljati Zogan masažu uz upotrebu ulja ili kreme za masažu, koje se nanosi na prethodno očišćeno lice. Jukuko Tanaka preporučuje ulje pamuka. Neki ga zovu još i „zlatno ulje“. Sadrži velike količine vitamina, minerala i omega-6 masnih kiselina.

Bogato je i fitosterolima, što mu daje i trajnost, ali i omogućava da se sa lakoćom upija u kožu. Ostavlja poseban osećaj glatkoće. Vrlo je lagane teksture i koža ga brzo upija. Ako ne pronađete ulje pamuka, slobodno možete koristiti drugo biljno ulje, pogodno za kožu lica (recimo maslinovo ili bademovo, i sl.).

Kontraindikacije za obavljanje masaže:

  • bolesti limfnog sistema
  • ORL bolesti
  • bolesti kože lica.

Ako ste prehlađeni, curi vam nos i imate povišenu temperaturu – bolje da se uzdržite od masaže, jer pre svega utiće na limfni sistem, aktivirajući ga.

Koliko često se radi maderoterapija ili zogan masaža?

Za najbolje rezulatate maderoterapije ili zogan masaže, preporuka je da se rade dve serije od najmanje 10 tretmana. Jedan tretman traje od pola sata do 45 minuta.

Može li masaža oklagijama učiniti da smršate?

Ne, ali je dobar saveznik, jer ubrzava metabolizam. Posle tretmana, pošto je ovo neka vrsta limfne drenaže, potrebno je unositi dosta tečnosti. Fizička akivnost jeste poželjna, ali ne neka preterana, posebno ne odmah nakon tretmana, jer se klijent oseća iscrpljenim. Nakon terapije taj dan je potreban odmor.

Bilo da je u pitanju kulinarsrvo ili lepota, ponekad je rešenje upravo u oklagiji!