Izaberite stranicu

 

Maderoterapija je jako popularna metoda  za uklanjanja celulita.  Iako, na prvi pogled izgleda lako i jednostavno, treba napomenuti da u pogrešnim rukama maderoterapija može da ima i neke kontraindikacije.

Maderoterapija – podliivi i neželjeni efekti

U nestručnim rukama i kod samozvanih stručnjaka za ovaj vid masaže, može doći do povreda tkiva.

Moguće su modrice na tretiranom delu tela. Ovo ne bi trebalo da se desi i zato je jako važno da masažu izvodi neko ko je obučen za tretman maderoterapije. Kod osoba koje imaju proširene vene, savesni terapeuti neće izvoditi grube masaže. Ovakav oblik masaže nije za osobe koje imaju proširene vene, kao ni za osobe koje imaju ispucale kapilare na nogama, kod kojih je velika verovatnoća da će se pojaviti modrice. Takođe, nije preporuka da se radi kod osoba koje imaju povrede na koži, rane i slično.

maderoterapija

Zašto se maderoterapija preporučuje?

Masažom dopiremo duboko unutar kože, čime se aktiviraju ćelije iznutra. Iz tog razloga terapija je posebno efektivna za:

 1. Zatezanje butina i nogu
 2. Smanjenje obima stomaka
 3. Eliminaciju sedalnog dela na bokovima
 4. Redukciju struka

Vrste maderoterapije

Iako je najpopularnija za eliminaciju celulita na nogama i butinama, masažom oklagijama se mogu masirati različite regije i može imati različite svrhe. Razlikuju se sledeća tri tipa:

 • Maderoterapija lica
 • Maderoterapija tela
 • Anticelulit masaža oklagijom

Maderoterapija može da se izvoditi i na licu. Potrebno je biti prilično obazriv kod tretmana lica. Na početku tretmana prvo treba pregledati kožu lica, podbratka i vrata, pa tek onda  započeti masažu drvenom oklagijom. Pokreti moraju da budu lagani, mekani i da idu odozdo na gore. Manjim rolerima i masažerima napravljenim od drveta masira se lice i na taj način stimuliše se cirkulacija i poboljšava stvaranje kolagena i elastina u koži.

Rezultati maderoterapije lica

Masaža drvenom oklagijom pomaže da  koža postane zategnuta, elastična i glatka,eliminišu se otoci i naduvenost lica, rešava se problem  podbradka (smanjuje se). Izuzetan efekat se postiže zbog  izbacivanje toksina, poboljsanja ishrane kožnog tkiva i pre svega oslobađanja od suvišne tečnosti. Slično iskustvo pruža i Zogan masaža, samo što tu radite prstima umesto oklagije.

Kontraindikacije kod masaže lica

 • bolesti limfnog sistema
 • ORL bolesti
 • bolesti kože lica
 • kod prehlada i viroza praćenih povišenom temperaturom i curenjem nosa

Maderoterapija tela

Odnosi se pre svega na oblikovanje tela, a posebno kod onih osoba kod kojih se višak masnih naslaga nepravilno gomila samo na jednom delu tela. Nekima je problem salo na stomaku, nekima na bokovima dok im je stomak potpuno ravan. Ovo je način da se tretira samo problematična regija i smanji salo na samo tom delu tela.

Anticelulit masaža oklagijom

Odgovarajućim pritiskom na džepove masnih ćelija koje formiraju celulit razbija se njegova struktura, a limfni sistem delove razložene masnoće vremenom iznosi  iz organizma. Upotrebljava se na svim delovma tela zahvaćenim ovim problemom.